Over ons

Lees hier over Brabant Leert en de betrokken partners.

Waarom Brabant Leert?

Brabant Leert helpt alle werkende Brabanders die zich willen laten om- of bijscholen met informatie, een groot aanbod van (online) scholing, persoonlijk advies en begeleiding. Het platform geeft direct toegang tot cursussen, trainingen en opleidingen voor alle inwoners van de provincie Noord-Brabant. Deze worden aangeboden door de Brabantse ROC’s, hogescholen, private scholingsaanbieders, en in de toekomst ook de universiteiten.

simple image

Visie en Missie

Brabant Leert helpt Brabanders de weg te vinden naar een toekomstbestendige positie op de arbeidsmarkt. Brabanders krijgen de tools in handen om zelf de regie te nemen. We nemen de drempels weg om je bij- of om te scholen naar een toekomstige baan. Met een specifiek Brabantse kleur maken we een Leven Lang Ontwikkelen bereikbaar voor iedereen.
 
Brabant Leert doet dat door Brabants scholingsaanbod te ontsluiten en je te begeleiden naar het aanbod dat jou het beste past met de ondersteuning van de juiste informatie en persoonlijke begeleiding als je dat wenst.

simple image

Ontstaan en samenwerking

Corona had en heeft een grote impact op Nederland en natuurlijk ook op Brabant. Juist in deze tijden wordt het duidelijk dat werk en de arbeidsmarkt veranderen. Dat betekent ook dat je stil dient te staan bij je eigen ontwikkeling en positie op de arbeidsmarkt. Met Brabant Leert bieden we alle Brabanders toegang tot meer informatie, een groot kosteloos opleidingsaanbod en loopbaanondersteuning.

Brabant Leert is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant, De Leerwerkloketten, VNO-NCW Brabant Zeeland, Edubookers, Skillstown, FNV, CNV, Noordoost Brabant Werkt, Midpoint Brabant, Brainport Eindhoven, West Brabant werkt aan morgen, Regio Helmond/de Peel, het Kennispact MBO, Fontys, Avans, HAS, BUas, Tillburg University en TU/e.

Arbeidsmarktregio's in Brabant

Brabant is onderverdeeld in vijf arbeidsmarktregio's waarvandaan werknemers worden ondersteund.

Onze partners

Initiatiefnemers met ❤️ voor Brabant

Brabant Leert heeft zijn succes te danken aan de inspanningen van een aantal initiatiefnemers met een visie voor de groei van de Brabantse arbeidsmarkt. Ontdek hier onze verschillende partners en hoe zij het verschil maken voor leren en werken in Brabant.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We helpen je graag bij jouw vragen op het gebied van leren en werken. Want het is leuk om te leren, maar je moet wel weten wat bij je past. Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.