De energietransitie heeft mensen nodig

Nederland is bezig met een energietransitie. Dat doen we om de opwarming van de aarde tegen te gaan, een gezonder leefmilieu te realiseren en minder afhankelijk te zijn van energie uit het buitenland. De provincie Noord-Brabant heeft de ambitie om in 2050 voor 100% duurzame energie te gebruiken, grotendeels afkomstig uit Brabant zelf. Ook wil de provincie de CO2-uitstoot met 90% verminderen ten opzichte van 1990. 

Om de energietransitie in goede banen te leiden is nieuwe kennis nodig. Wil jij bijdragen aan de energietransitie in Brabant, maar weet je nog niet goed hoe? Vraag dan loopbaanadvies aan.

Weet jij hoe je wil bijdragen aan de energietransitie, maar ontbreekt het je nog aan een passende opleiding? Kijk dan snel bij de opleidingen en start met een scholingstraject. 

Nog niet zeker of werken met de energietransitie iets voor jou is?

Loopbaanadvies traject

Heb je de behoefte aan uitgebreid advies over jouw loopbaan en toekomst, vraag dan loopbaanadvies aan. In meerdere gesprekken krijg jij inzicht in jouw talenten en hoe en waar je deze in de toekomst in kunt zetten. Woon je in de regio Breda, Tilburg, Den Bosch, Helmond en Eindhoven, meld je dan direct aan.

Op welke sectoren heeft deze transitie impact?

Techniek

Eind 2030 moeten alle auto’s emissieloos rijden; elektrisch of op waterstof. Auto’s, maar ook andere apparaten en vervoersmiddelen moeten slimmer worden. Ook willen we meer duurzame energie opwekken met behulp van zonnepanelen en windmolens. Om dit allemaal te realiseren zijn denkkracht en handen nodig.

Groen

Ook binnen de groene sector is een belangrijke rol in de energietransitie weggelegd. Denk bijvoorbeeld aan het vergisten van biomassa om energie op te wekken, het verminderen van de energiebehoefte van bijvoorbeeld tuinbouw en het telen van eigen diervoeding door kinderboerderijen. Om dit soort initiatieven op te zetten en succesvol te maken zijn kennis, kunde en menskracht nodig. 

Bouw en infra

Steeds meer huizen, bedrijfs- en kantoorpanden moeten komende jaren verduurzamen met behulp van isolatie, warmtepompen, aardwarmte of restwarmte. Er moeten nieuwe oplossingen bedacht, getest en geïmplementeerd worden.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We helpen je graag bij jouw vragen op het gebied van leren en werken. Want het is leuk om te leren, maar je moet wel weten wat bij je past. Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.