Met de mobiliteitstransitie kom je ergens!

Ons mobiliteitssysteem loopt op allerlei wijzen tegen grenzen aan. Files nemen toe, het OV-systeem kraakt en de toenemende mobiliteit kan negatieve effecten hebben op de verkeersveiligheid en leefomgeving. Ook in Brabant hebben we last van de overvolle wegen en het OV. Om de bereikbaarheid van onze provincie te verbeteren, moeten we ons de komende jaren anders gaan verplaatsen. Digitalisering biedt daarbij toenemende mogelijkheden voor datagedreven besluitvorming en slimme, gedeelde mobiliteit.

We moeten nadenken over slimme en duurzame mobiliteitsvormen en deze ook realiseren. Wil jij bijdragen aan de nieuwe mobiliteit in Brabant, maar weet je nog niet goed hoe? Vraag dan loopbaancoaching aan. 

Weet jij hoe je wil bijdragen aan nieuwe mobiliteit, maar ontbreekt het nog aan een passende opleiding? Kijk dan snel bij de opleidingen en start met een scholingstraject. 

Zeker weten of werken in de mobiliteitstransitie iets voor jou is?

Loopbaanadvies traject

Heb je de behoefte aan uitgebreid advies over jouw loopbaan en toekomst, vraag dan loopbaanadvies aan. In meerdere gesprekken krijg jij inzicht in jouw talenten en hoe en waar je deze in de toekomst in kunt zetten. Woon je in de regio Breda, Tilburg, Den Bosch, Helmond en Eindhoven, meld je dan direct aan.

Op welke sectoren heeft deze transitie impact?

Logistiek

Met treinverbindingen en hoogwaardig openbaar vervoer verbindt Brabant haar economische toplocaties en houden we steden bereikbaar. De capaciteit van het spoor moet de komende jaren verhoogd worden. Bij het wegennetwerk verschuift het accent van uitbouwen naar duurzaam beheren en onderhouden en naar slim benutten. 

Bouw en infra

De bouw en infrasector zorgt voor goede kwaliteit van de provinciale wegen (beheer en onderhoud) en voor een snelle afhandeling van incidenten, zodat de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het provinciale wegennetwerk wordt gegarandeerd. 

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We helpen je graag bij jouw vragen op het gebied van leren en werken. Want het is leuk om te leren, maar je moet wel weten wat bij je past. Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.