Een toekomst in zorg en welzijn

Waar de werkdruk in de zorg altijd al hoog was, heeft corona voor nog grotere extremiteiten gezorgd. Iedereen klapte voor de zorg, maar dat heeft de uitdagingen er niet kleiner op gemaakt. Moeilijk vervulbare vacatures, veel uitstroom, een hoog ziekteverzuim, vergrijzing en de hoge werkdruk zijn enkele van de belangrijkste dynamieken in de sector. Dat betekent ook dat er een enorme vraag is naar werknemers in de zorg en dat biedt kansen aan veel mensen die dagelijkse voldoening zoeken in hun werk. Brabant Leert laat zien welke beroepen er zijn en met welke opleidingen jij je kansen op een mooie baan in deze sector verbetert.

Nog niet zeker of de zorg iets voor jou is?

Uitgebreide loopbaancoaching

Heb je de behoefte aan uitgebreid advies over jouw loopbaan en toekomst, vraag dan loopbaanadvies aan. In meerdere gesprekken krijg jij inzicht in jouw talenten en hoe en waar je deze in de toekomst in kunt zetten. Woon je in de regio Breda, Tilburg, Den Bosch, Helmond en Eindhoven, meld je dan direct aan.

Beroepen in de zorg met perspectief

Verzorgende IG

Een verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) verzorgt en begeleidt mensen in een verzorgingstehuis, verpleeghuis of in de kraam- of thuiszorg. Binnen de thuiszorg wordt onderscheid gemaakt tussen de verzorgende B en de verzorgende C, waarbij een verzorgende C hoger opgeleid is en meer verantwoordelijkheden heeft.

Zorgmedewerker

Zorgmedewerker is een rol die in verschillende hoedanigheden en bij verschillende zorgorganisaties bestaat. Mede door de toenemende vergrijzing, maar ook door andere sociaal maatschappelijke ontwikkelingen is er een groeiende behoefte aan zorgmedewerkers. Als zorgmedewerker heb je dan ook uitstekende mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Helpende Zorg & Welzijn

Een helpende verzorgende ondersteunt bij de dagelijkse taken waar cliënten hulp bij nodig hebben. De helpende zorg biedt hulp in de huishouding en bij de persoonlijke verzorging van cliënten. De helpende welzijn ondersteunt met name bij welzijnstaken als avondeten en recreatieve activiteiten. De helpende zorg assisteert bij dagelijkse taken waarbij zorgvragers (vaak ouderen, zieken of gehandicapten) hulp nodig hebben. Bij een helpende welzijn ligt de nadruk meer op de algemene welzijnstaken als helpen met het avondeten en het begeleiden van recreatieve bezigheden.

Opleidingen in zorg en welzijn

Filter op beroep

Helpende Zorg & Welzijn Verzorgende Zorgmedewerker Verpleegkundige

Helpende Zorg & Welzijn

opleidingen
€ 1.250
UITVERKOCHT

Helpende Plus

Verzorgende

opleidingen
€ 1.450
UITVERKOCHT

Individuele basiszorg verlenen

€ 1.350
UITVERKOCHT

Verzorgende en verpleegtechnische handelingen

€ 1.250
UITVERKOCHT

Babyspecialist

€ 1.450
UITVERKOCHT

Ondersteunen bij wonen en welbevinden

Zorgmedewerker

opleidingen
€ 1.350
UITVERKOCHT

Verplegende en verpleegtechnische handelingen

€ 500
UITVERKOCHT

Extra handen voor de zorg

€ 500
UITVERKOCHT

Werkbegeleiding Zorg & Welzijn

€ 500
UITVERKOCHT

Palliatieve zorg

Verpleegkundige

opleidingen
€ 1.250
UITVERKOCHT

Babyspecialist

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We helpen je graag bij jouw vragen op het gebied van leren en werken. Want het is leuk om te leren, maar je moet wel weten wat bij je past. Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.