De techniek heeft de toekomst

En de toekomst heeft jou nodig!

Een toekomst in de techniek

Nederland staat voor grote uitdagingen: de energietransitie, digitalisering en toegankelijke gezondheidszorg. Techniek is de sleutel om deze grote maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Denk aan duurzame woningen, smart homes en robotisering. De technische installatiebranche staat dan ook te springen om nieuwe mensen. In de techniek ben je verzekerd van werk. Ook al werk je nu in een andere sector, ook voor jou zijn er kansen.

Opleidingen in de techniek

Ga direct naar het uitgebreide opleidingsaanbod.

Naar het aanbod

De Techniek biedt perspectief

Calculator

Jij maakt de projectbegroting; voordat een project gebouwd wordt, reken je uit wat het gaat kosten. Je concurreert meestal met andere bouw- of infrabedrijven dus de juiste mix van kwaliteit, prijs, duurzaamheid en slimme oplossingen bepaalt of jij het project binnenhaalt.

Lees hier meer!

Monteur

De monteur voert installatie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden van installaties uit volgens de specificaties in de opdracht. Hierbij streeft de monteur altijd naar een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau en stemt de werkzaamheden en eventuele afwijkingen af met de leiding.

Lees hier meer!

Uitvoerder en projectleider

Operationeel leidinggeven aan de uitvoering van projecten en er zelfstandig voor zorgen dat het werk volgens de gestelde specificaties en planning wordt uitgevoerd. De projectleider draagt de verantwoordelijkheid voor de juiste kwaliteit en het juiste rendement van de projecten die onder zijn leiding worden uitgevoerd. Daarnaast zorgt de projectleider voor goede afstemming met de opdrachtgever.

Lees hier meer!

Accountmanager

Verwerven van opdrachten voor meer terugkerende werkzaamheden en vanuit de binnendienst ondersteuning geven aan collega’s in de buitendienst.

Lees hier meer!

Relevante informatie voor de Techniek

Overstappen naar de installatiebranche

De Techniek is altijd op zoek naar nieuw talent: van technisch specialist tot projectleider, van klantenservicemedewerker tot opleider. Ook als je geen ervaring hebt, geen passende opleiding hebt afgerond of als je al jaren werkervaring hebt in een andere sector, is er binnen de branche een toekomst voor jou.

Aan de slag in de koudetechniek

Van vriesvak tot biertap van airconditioning tot industriële koudesystemen. Er is in Nederland steeds meer vraag naar koude- en klimaatinstallaties voor producten en mensen. Er zijn volop kansen en carrièremogelijkheden in de koudetechniek.

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant.

Dagelijks willen wij de mensen in de installatiebranche verder brengen.Sven Asijee, Algemeen directeur Wij Techniek

Is de techniek iets voor jou?

Wil je aan de slag als monteur of is werkvoorbereider meer wat voor jou? Ooit gehoord van een calculator of engineer? Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.