Werken in de Bouw en Infra

Er zijn veel mogelijkheden in de Bouw en Infra!

De Bouw en Infra heeft mensen nodig

Altijd en veel ook, om antwoord te kunnen geven op de enorme opgaaf in de woningbouw, mobiliteit en energietransitie.

Ondanks de corona-crisis, zal de vraag naar vakkrachten groot blijven, op alle niveaus. Niet alleen op de bouwplaats maar ook op kantoor. De bouwsector is veelzijdiger dan veel mensen denken. We bouwen niet alleen huizen, kantoren, wegen, bruggen en tunnels maar ook dijken, vaarwegen en spoorlijnen. Ondergronds leggen we kabels en leidingen aan voor elektriciteit, dataverkeer en gas. En we maken bijna voortdurend gebruik van techniek. Daken van zonnepanelen, drones en graafmachines met de modernste software. Omscholing is mogelijk en makkelijk.

Opleidingen in de bouw

Ga direct naar het uitgebreide opleidingsaanbod.

Naar het aanbod

Beroepen in de Bouw en Infra met perspectief

BIM-Modelleur

Je werkt bouwkundige schetsontwerpen uit in een grafisch 3D programma met behulp van een database met bestaande bouwmaterialen. Als je klaar bent met modelleren, stuur je de werkdata naar de constructeur, installateur, calculator en werkvoorbereider.

Lees hier meer!

Calculator

Jij maakt de projectbegroting; voordat een project gebouwd wordt, reken je uit wat het gaat kosten. Je concurreert meestal met andere bouw- of infrabedrijven dus de juiste mix van kwaliteit, prijs, duurzaamheid en slimme oplossingen bepaalt of jij het project binnenhaalt.

Lees hier meer!

Metselaar of Timmerman

Je bent vooral op een bouwplaats te vinden en houdt je bezig met het vermetselen van stenen of houtbewerking, oftewel het verrichten van nieuwbouw en/of onderhoud aan houten vloeren, wanden, dakconstructies, kozijnen, deuren en ramen.

Lees hier meer!

Uitvoerder (Bouwplaatsmanager)

Je zorgt ervoor dat iedereen z’n werk goed en veilig doet, dat het project op tijd klaar is en het budget niet wordt overschreden. Je begint vaak op een klein project en je gaat steeds grotere en complexere bouwplaatsen managen.

Lees hier meer!

Omgevingsmanager

Een bouwproject in een woonwijk of renovatie van een drukke weg brengt overlast met zich mee. Daarom is het belangrijk om er goed over te communiceren en duidelijke afspraken te maken. Je luistert dus goed naar de belanghebbenden en weet een goede balans te vinden tussen wensen, belangen en oplossingen.

Lees hier meer!

Relevante informatie voor de Bouw en Infra

Project van Bank naar Bouw

In het project Van Bank naar Bouw wordt bekeken wat er nodig is voor banken, kandidaten en bouwbedrijven om een succesvolle overstap van het bank- en verzekeringswezen naar de bouw- en infrasector mogelijk te maken.

Bouwopleiders

Negen opleidingsinstituten hebben de krachten gebundeld. Hier vind je gerichte trainingen binnen de Bouw en Infra.

BouwTalent Zuid

Investeer in jezelf en volg een erkende HBO-opleiding terwijl je werkt bij de beste leerbedrijven.

Ondanks dat veel sectoren door corona helaas noodgedwongen thuis zitten, ben ik extra trots dat onze bouwers iedere dag kunnen doorbouwen.

Maxime Verhagen

Overweeg jij ook een overstap?

Wil je aan de slag als timmerman of is omgevingsmanager meer wat voor jou? Ooit gehoord van een BIM-modelleur of calculator? Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.