De Bouw en Infra heeft mensen nodig

Altijd en veel ook, om antwoord te kunnen geven op de enorme opgaaf in de woningbouw, mobiliteit en energietransitie.

De vraag naar vakkrachten zal groot blijven, op alle niveaus. Niet alleen op de bouwplaats maar ook op kantoor. De bouwsector is veelzijdiger dan veel mensen denken. We bouwen niet alleen huizen, kantoren, wegen, bruggen en tunnels maar ook dijken, vaarwegen en spoorlijnen. Ondergronds leggen we kabels en leidingen aan voor elektriciteit, dataverkeer en gas. En we maken bijna voortdurend gebruik van techniek. Daken van zonnepanelen, drones en graafmachines met de modernste software. Omscholing is mogelijk en makkelijk.

Nog niet zeker of de Bouw en Infra iets voor jou is?

Uitgebreide loopbaancoaching

Heb je de behoefte aan uitgebreid advies over jouw loopbaan en toekomst, vraag dan loopbaanadvies aan. In meerdere gesprekken krijg jij inzicht in jouw talenten en hoe en waar je deze in de toekomst in kunt zetten. Woon je in de regio Breda, Tilburg, Den Bosch, Helmond en Eindhoven, meld je dan direct aan.

Beroepen in de bouw en infra met perspectief

BIM-Modelleur

Je werkt bouwkundige schetsontwerpen uit in een grafisch 3D programma met behulp van een database met bestaande bouwmaterialen. Als je klaar bent met modelleren, stuur je de werkdata naar de constructeur, installateur, calculator en werkvoorbereider.

Calculator

Jij maakt de projectbegroting; voordat een project gebouwd wordt, reken je uit wat het gaat kosten. Je concurreert meestal met andere bouw- of infrabedrijven dus de juiste mix van kwaliteit, prijs, duurzaamheid en slimme oplossingen bepaalt of jij het project binnenhaalt.

Metselaar of Timmerman

Je bent vooral op een bouwplaats te vinden en houdt je bezig met het vermetselen van stenen of houtbewerking, oftewel het verrichten van nieuwbouw en/of onderhoud aan houten vloeren, wanden, dakconstructies, kozijnen, deuren en ramen.

Uitvoerder (Bouwplaatsmanager)

Je zorgt ervoor dat iedereen z’n werk goed en veilig doet, dat het project op tijd klaar is en het budget niet wordt overschreden. Je begint vaak op een klein project en je gaat steeds grotere en complexere bouwplaatsen managen.

Omgevingsmanager

Een bouwproject in een woonwijk of renovatie van een drukke weg brengt overlast met zich mee. Daarom is het belangrijk om er goed over te communiceren en duidelijke afspraken te maken. Je luistert dus goed naar de belanghebbenden en weet een goede balans te vinden tussen wensen, belangen en oplossingen.

Opleidingen in bouw en infra

Filter op beroep

Tekenaar, Modelleur Werkvoorbereider

Tekenaar, Modelleur

opleidingen

(Basis)cursus Vorm & Plaatstoleranties (mbo-niveau)

Basiscursus Tekeninglezen in de werktuigbouwkunde

Werkvoorbereider

opleidingen

Basis Hydrauliek 1

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We helpen je graag bij jouw vragen op het gebied van leren en werken. Want het is leuk om te leren, maar je moet wel weten wat bij je past. Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.