In de horeca maak je mensen blij

Weinig sectoren zijn zo zwaar getroffen door de corona pandemie als de horeca. Horeca ondernemers werden van het één op het andere moment gevraagd om de deuren te sluiten. Ook nu de kroegen, restaurants en andere etablissementen weer hun deuren mogen openen gelden er beperkende maatregelen om nieuwe uitbraken te voorkomen. Deze maatregelen vergen veel inspanningen en investeringen van ondernemers, maar de grootste uitdaging van het moment is het vinden van personeel. Werkelijk alle registers gaan open en dat brengt natuurlijk ook kansen met zich mee voor mensen die graag in deze sector actief zijn of worden. Op Brabant Leert bieden we relevante opleidingen aan die jou nog interessanter maken voor werkgevers in de sector. Lees hier welke kansberoepen er zijn en welke opleidingen je kan volgen.

Nog niet zeker of horeca iets voor jou is?

Uitgebreide loopbaancoaching

Heb je de behoefte aan uitgebreid advies over jouw loopbaan en toekomst, vraag dan gratis loopbaancoaching aan. In meerdere gesprekken krijg jij inzicht in jouw talenten en hoe en waar je deze in de toekomst in kunt zetten. Dit is voor jou volledig kosteloos, dankzij de NL Leert Door regeling waar je via Brabant Leert gebruik van kan maken.

Beroepen in de horeca met perspectief

Bediening en barpersoneel

Ben je klantgericht, werk je graag netjes en ben je flexibel met je werktijden, dan zit de horeca momenteel te springen om jou. De volgende functies zijn volop beschikbaar: barmedewerker, bediening en verkoopmedewerkers in o.a. brood en banket. Brabant Leert biedt een aantal opleidingen om jou nog beter voor te bereiden op een rol in de horeca.

Hotelmedewerkers

Mensen gaan er weer graag op uit en dus zijn er tal van banen beschikbaar binnen het hotelwezen. Niet alleen in de horeca, maar ook in bijvoorbeeld de schoonmaak. Heb je altijd al aan de slag gewild in de keuken van een hotel of restaurant, dan is dit het moment, want er is een groot te kort aan keukenpersoneel.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We helpen je graag bij jouw vragen op het gebied van leren en werken. Want het is leuk om te leren, maar je moet wel weten wat bij je past. Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.