Partners

23 initiatiefnemers met ❤️ voor Brabant

Hoofdinitiatiefnemers

Samen met onze partners bundelen we onze krachten en wisselen we kennis en ervaringen uit. We werken samen om Brabant Leert tot een nog groter succes te maken. Zodat nog meer Brabanders de kans krijgen om meer uit zichzelf, hun carrière en toekomst te halen. We werken samen met ervaren professionals als het gaat om het opleiden en ontwikkelen. Hieronder vind je een overzicht van de partners van Brabant Leert. 

simple image

Provincie Noord-Brabant

De Provincie is initiatiefnemer van Brabant Leert. Brabant Leert is ontwikkeld vanuit het motto ‘een Leven Lang Ontwikkelen’. Het cursusaanbod past bij de economische clusters in Brabant en de maatschappelijke opgaven waar Brabant voor staat. 

simple image

VNO-NCW Brabant-Zeeland

VNO-NCW Brabant Zeeland is er voor ondernemers die impact (willen) maken. Op kleine schaal binnen hun bedrijf en directe omgeving, of op grote schaal in de regio en daarbuiten. Het netwerk, de lobby en de projecten zijn daarin ‘means to an end’, waarmee we ondernemers versterken en ondernemerskracht bundelen.

simple image

Kennispact MBO Brabant

Kennispact MBO Brabant verbindt en draagt door het delen van kennis bij aan de matching van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt door een samenwerking van bedrijfsleven, overheid en mbo-kennisinstellingen. Toekomstbestendig zijn van Noord-Brabant door middel van innovatief en ondernemend onderwijs gericht op de Beroepen van morgen.

simple image

Edubookers

Edubookers is het boekingsplatform voor opleidingen en mede verantwoordelijk voor de (technische) uitvoering van Brabant Leert. Sinds 2015 is Edubookers hét onafhankelijke boekingsplatform voor opleidingen. Ruim 1.500 opleiders bieden meer dan 70.000 leerproducten aan, altijd voor de beste prijs. Op Edubookers vind je gemakkelijk de opleiding die jou verder helpt in je loopbaan. We zorgen ervoor dat jij je positie op de arbeidsmarkt kan verbeteren, met het juiste opleidingsaanbod en het juiste budget.

simple image

De Brabantse Arbeidsmarktregio’s

De arbeidsmarktregio is een samenwerking tussen gemeenten, werkgevers, werknemers, onderwijs en het UWV. In Brabant zijn er meerdere arbeidsmarktregio’s. Die regio’s voeren het arbeidsmarktbeleid uit. Ze koppelen werkgevers en werknemers. Werkgevers kunnen er terecht voor advies en expertise. Maar ze helpen ook werkzoekenden met een achterstandspositie op de arbeidsmarkt aan een baan. 

simple image

De Brabantse Leerwerkloketten

De Brabantse Leerwerkloketten geven advies op maat op het gebied van scholing en lerend werken. Dit doen ze door arbeidsmarktkansen voor iedereen te versterken. Zo geven ze informatie en advies over scholing en loopbaanmogelijkheden en ze bouwen mee aan leerbaanprojecten. Ze zijn een toegangspoort naar de regionale scholing- en arbeidsmarkt.

simple image

FNV

FNV is de grootste vakbond van Nederland. FNV wil Nederland verbeteren. Voor fatsoenlijk werk en een eerlijke verdeling van werk en inkomen. Nu en in de toekomst. Samen voor een socialer Nederland. 

simple image

Ontdek je Talenten

Ben je op zoek naar een (nieuwe) uitdaging in zorg of welzijn, maar heb je geen idee wat het beste bij jou past? Of heb je (nog) geen opleiding of ervaring in deze branche? Wij gaan graag samen met jou op zoek naar jouw unieke talenten, wensen en mogelijkheden. Meld je aan bij het IkZorg contactpunt, dan nemen wij snel contact met je op. Voor onze website zie: www.ontdekjetalenten.nl

Brabant Leert is een heel mooi platform om te sturen op ontwikkeling in die sectoren die het hard nodig hebben. Is er een tekort aan verzorgenden? Maak dan subsidie vrij voor mensen die opleidingen willen volgen in de zorg. Op die manier kan je als provincie helpen in die sectoren waar er vraag is.

Avatar van Joan Adriaanse

Joan Adriaanse

Kennispact MBO

Overige partners

Brainport Eindhoven

Samenwerken is de kracht van deze regio. In deze innovatieve technologieregio werken we als denkers en als doeners slim samen. Brainport Eindhoven is namelijk de plek waar we elkaar helpen. Waar bedrijven nieuwe banen creëren op ieder niveau. Of je hier nu studeert, werkt of onderneemt; In Brainport zijn eindeloos veel kansen om te groeien.

Tilburg University

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Noordoost Brabant Werkt

In Noordoost-Brabant werken we samen aan een veerkrachtige arbeidsmarkt waar plaats is voor alle talenten en werk voor iedereen die wil werken. We ontwikkelen programma’s, tools en diensten voor bedrijven en inwoners.

SkillsTown

SkillsTown is een aanbieder van online leren op het gebied van taal, communicatie, samenwerken, presenteren, time management en vakspecifieke kennis per branche. Deze content is voor gebruikers van Brabant Leert gratis beschikbaar.

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, is met ongeveer 4300 aangesloten bouwbedrijven de grootste ondernemersorganisatie in de bouw. Bouwend Nederland verenigt, verbindt en ondersteunt bouw- en infrabedrijven. We werken aan een vitale bouwsector die bouwt aan een duurzame vernieuwing van de leefomgeving.

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Fontys

Fontys is een toekomstgerichte hogeschool in Nederland. Wij bieden bachelors, masters en cursussen aan op verschillende gebieden. Onze missie: het bieden van inspirerend, uitdagend en excellent hoger beroepsonderwijs en het verrichten van praktijkgericht onderzoek dat echt betekenisvol is voor de samenleving.

Avans

Avans Hogeschool heeft 61 hbo-opleidingen. 35.083 studenten. En 3.300 medewerkers. Avans is een van de grotere hogescholen in Nederland. We hebben locaties in Breda, ’s-Hertogenbosch, Roosendaal en Tilburg.

HAS green academy

HAS green academy is hét opleidings- en expertisecentrum van Zuid-Nederland in de sector agro, food en leefomgeving op 2 vestigingen: Den Bosch en Venlo.

BUas

Breda University of Applied Sciences is een middelgrote, niet-particuliere instelling voor hoger onderwijs. Wij bereiden studenten voor op een internationale carrière. Bij ons studeren circa 7.000 Nederlandse en buitenlandse studenten uit zo’n 100 landen.

TU Eindhoven

We educate students and advance knowledge in science & technology for the benefit of humanity. We integrate education and research to enable our students and scientists to become thought leaders and to design and achieve the unimaginable. In close collaboration with our public and private partners, we translate our basic research into meaningful solutions.

CNV

Het Christelijk Nationaal Vakverbond heeft als taak de belangen van mensen te behartigen op het gebied van werk en inkomen. Met een open, deskundige en persoonlijk betrokken stijl werken wij primair voor CNV-leden.

Techniekcoalitie Brabant

Vandaag, morgen én overmorgen. Techniekcoalitie Brabant brengt ondernemers, werknemers en werkzoekenden mee in beweging. Wil je kosteloos aan de slag met een innovatietraject om je team verder te ontwikkelen? Meer vakmensen erbij door zij-instromers? Of kennis behouden en delen door e-learning op de werkvloer of hybride techniekopleiders? Samen werken we aan het succes van maakbedrijven in Brabant: van bouw, installatie tot metaal en metalektro. Met ons krachtige samenwerkingsverband van landelijke branches en scholingsfondsen met regionale partners.

Ook partner worden?

Wij zijn benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen. Laat ons weten hoe jullie een mogelijke samenwerking voor jullie zien. Stuur ons een e-mail via [email protected] of klik op onderstaande knop.

Stuur ons een e-mail