Brabant Leert voor werkgevers

Goed werkgeverschap, juist nu!

Je wil het beste voor je werknemers

Je organisatie merkt de impact van het coronavirus op heel veel fronten. Ondernemers en werkgevers zijn in deze tijd ook nog eens crisismanager. Belangrijke uitdaging waar veel werkgevers tegenaan lopen is ook de impact op medewerkers en hoe de organisatie hier het beste mee om kan gaan. Brabant Leert helpt je op weg door je te ondersteunen in de ontwikkeling van je medewerkers. Lees snel verder hoe we dit doen.

Welke situatie omschrijft jou het best?

"Ik wil mijn medewerkers helpen om zich verder te ontwikkelen"

Doordat veel medewerkers thuiswerken, ontstaat er ook tijd en mogelijkheden om actiever met hun ontwikkeling aan de slag te gaan. We bieden daartoe een groot aanbod opleidingen aan in diverse branches, waarmee medewerkers direct aan de slag kunnen.

"Ik wil mijn medewerkers op weg helpen naar nieuw werk"

Veel organisaties zijn had getroffen door de corona crisis en zullen daarom (in de toekomst) afscheid moeten nemen van medewerkers. Veel werkgevers vragen zich af hoe ze dit zo goed mogelijk kunnen doen, zodat medewerkers goed terecht komen in een nieuwe baan. Wij ondersteunen je hier graag bij, zodat jij zelfs onder deze omstandigheden een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van je medewerkers.

Bied medewerkers de keuze uit het uitgebreide cursusaanbod

Brabant Leert biedt alle Brabanders een groot aanbod van opleidingen. Ook zijn 100 e-learnings gratis beschikbaar. Bekijk via onderstaande knop het aanbod.

Bekijk het cursusaanbod

NL Leert Door voor werkgevers

Nu de economie weer aan het opstarten is komen we in een nieuwe economische fase. De overheid heeft hiervoor het NOW 2.0 steunpakket ontwikkeld. Deze nieuwe regeling moet er uiteindelijk voor zorgen dat jij je als werkgever aan kunt gaan passen aan de nieuwe omstandigheden. Mocht je gebruik willen maken van deze regeling, ben je verplicht om- en bijscholing te stimuleren bij je medewerkers. Hiervoor is het o.a. het crisispakket NL Leert Door ontwikkeld, waarvoor 50 miljoen subsidie beschikbaar komt. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Brabant Leert faciliteert kosteloos dit volledige proces, van aanvraag tot het zoeken en vinden van een opleiding!

NL Leert Door

Wij staan voor je klaar!

Met alleen gratis leeraanbod helpen we natuurlijk niet alle medewerkers in Brabant. Daarom volgt er binnenkort ook branche specifieke informatie voor werkgevers. Natuurlijk staan we ook persoonlijk voor je klaar. Stuur ons een mail met je vraag en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. Brabant Leert wordt hierin ondersteund door o.a. VNO-NCW Brabant Zeeland.

Eric van Schagen, VNO-NCW Brabant Zeeland over Brabant Leert

Bekijk alle oplossingen per branche

Horeca

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Doordat de binnenlandse markt zich, vermoedelijk, redelijk snel zal herstellen zal de behoeft aan goed opgeleid personeel blijven. Voor het vinden en behouden van werknemers hebben de volgende aspecten prioriteit:

  • Kwaliteit van het onderwijsaanbod en de toegankelijkheid daarvan
  • Instroom in de vakopleidingen en van daaruit in de bedrijfstak
  • Het binden en boeien van medewerkers: goed werkgeverschap
KHN en SVH bieden leden een uitgebreid aanbod e-learning modules tegen lage kosten. Wie een module heeft afgerond kan een certificaat aanvragen bij SVH.

Metaal

Volgens onderzoek van de Koninklijke Metaalunie verwachten bedrijven in de sector in Q2 en Q3 21% minder omzet dan in het jaar ervoor. Bijna de helft van de deelnemers aan de enquête heeft inmiddels een beroep gedaan op de NOW. Als gevolg hiervan heeft geen van de respondenten afscheid genomen van vast personeel. De afnemende liquiditeitspositie wordt voor steeds meer bedrijven een probleem, een kwart van de bedrijven verwacht binnen een halfjaar een liquiditeitstekort. Door steeds meer bedrijven wordt de afnemende orderportefeuille als probleem ervaren. Driekwart van de bedrijven heeft daar nu mee te maken.

Techniek

De economische situatie in de techniek sector is wisselend door de grote diversiteit aan bedrijven. Er is nog steeds vraag naar personeel, waarbij wel het gevaar van uitgestelde impact op de loer ligt. Onderhoud wat normaliter de komende jaren periodiek wordt uitgevoerd, kan door leegstand vanwege thuiswerken, versneld worden uitgevoerd, waardoor de klap daarna pas voelbaar is. Sowieso zit de techniek sector vaak achteraan de keten, wat ook de negatieve impact vertraagt.