2 Brabantse succesverhalen

Deze 2 Brabanders hebben een opleiding via Brabant Leert gevolgd. Lees hier hun verhaal.

simple image

Patricia en Laura vertellen over hun ervaring met Brabant Leert

Van de horeca naar de zorg
Patricia van der Weijden (39) werkte jarenlang in de horeca. Maar toen haar zoon ouder werd, ontstond bij haar de behoefte om vaker overdag te werken in plaats van ’s avonds. Sinds 2 jaar werkt ze bij Savant Zorg, een grote zorgaanbieder in de regio Zuidoost-Brabant. Patricia: “Ik ben hier begonnen als huishoudelijke hulp. Maar ik zag al snel de vacature voor zorgassistent voorbij komen. Ik werd aangenomen, maar had nog wel wat scholing nodig. Daarom ben ik de cursus individuele basiszorg gaan volgen. Deze 10-weekse cursus volg ik op het ROC, gratis via Brabant Leert. Als ik dit certificaat behaal, ben ik bijvoorbeeld bevoegd mensen te helpen met wassen, naar het toilet gaan en steunkousen aan te trekken. Ik vind het superleuk en ben blij dat ik deze stap heb gemaakt. Het is zo’n dankbaar werk. Mijn doel is om hierna door te stromen naar de helpende plus opleiding. Dan kan ik in mijn werk weer een mooie stap maken.”

simple image

BHV- en VCA-cursus via Brabant Leert
Laura van Erven (30) is trotse eigenaresse van Was & Trimsalon Goirle. Uit de risico inventarisatie en -evaluatie (RI&E) die ze recent deed, kwam naar voren dat ze nog geen BHV (bedrijfshulpverlener) en VCA (Veiligheid, Gezondheid & Milieu Checklist Aannemers) cursus had gedaan. Een RI&E is verplicht vanuit de overheid om de gezondheid en veiligheid van personeel, en in dit geval haar stagiaires, te kunnen waarborgen. Via een kennis hoorde ze over de mogelijkheden van het volgen van cursussen en opleidingen via Brabant Leert. “Ik dacht eerst dat het te mooi was om waar te zijn!” lacht Laura “Maar tot mijn verbazing bleek het allemaal te kloppen en kon ik beide cursussen gratis volgen.”. 

Na één telefoontje kon Laura beginnen met de BHV-cursus, gevolgd door de VCA-cursus. Qua lesvorm was Laura tevreden: de leraar gaf duidelijke uitleg en er was ruimte om vragen stellen over jouw specifieke situatie. Door het doen van de cursussen ontdekte Laura arbeidsrisico’s waar ze anders niet bij stil had gestaan. Zo werken ze in de trimsalon bijvoorbeeld met waterblazers die behoorlijk wat decibel kunnen produceren. Laura was zich niet bewust van dit hoge aantal decibel en welke gehoorbescherming daar het best bij past. Oorkleppen bleken in dit geval beter te zijn dan oordoppen. Deze heeft Laura meteen aangeschaft.

Het fijne van Brabant Leert is dat ze echt met je meekijken wat voor jou als persoon of ondernemer nodig is. Het is een mooie kans om door te leren zonder veel kosten. Je hoeft er alleen tijd in te stoppen!

Avatar van Laura van Erven

Laura van Erven

Eigenaresse van Was & Trimsalon Goirle