De groene sector is heel breed!

Banen in de groene sector. Ze zijn er volop. En zeg ‘ns eerlijk, wat is er nou fijner dan lekker de hele dag in de buitenlucht zijn? Je bent bezig met het maken en onderhouden van de natuur. Als je werkt in het groen, wissel je werken met je handen af met werken met je hoofd. Je moet weten hoe je planten en bloemen het beste kunt verzorgen en hoe je de omgeving klaarmaakt voor het nieuwe seizoen. Ook is de groene sector flink aan het innoveren. Je moet op de hoogte zijn van de trends en ontwikkelingen, de nieuwste machines en de wet- en regelgeving. Spreekt een baan in de groene sector je aan? Bekijk dan ons aanbod groene opleidingen.

Nog niet zeker of de groene sector iets voor jou is?

Uitgebreide loopbaancoaching

Heb je de behoefte aan uitgebreid advies over jouw loopbaan en toekomst, vraag dan loopbaanadvies aan. In meerdere gesprekken krijg jij inzicht in jouw talenten en hoe en waar je deze in de toekomst in kunt zetten. Woon je in de regio Breda, Tilburg, Den Bosch, Helmond en Eindhoven, meld je dan direct aan.

Beroepen in de groene sector met perspectief

Hovenier

Wil jij werken in de buitenlucht? Volg dan een opleiding tot hovenier. Als hovenier ben je veelzijdig en bestaat je werk uit verschillende activiteiten zoals aanleggen, onderhouden en bewerken van parken, tuinen en andere groengebieden. Tijdens je opleiding leer je daarnaast ook alles over plantenbiologie, bodemonderhoud, bemesting en onkruidbestrijding. Na afloop van de opleiding kun je allerlei kanten op. 

Hoogwerker

Werk je bij een groenbedrijf of beplantingsdienst? Dan komt het waarschijnlijk vaak voor dat je met een hoogwerker werkzaamheden uitvoert in bomen. Vanuit de arbocatalogus zijn er specifieke regels hiervoor. Als hoogwerker heb je de juiste kennis en ervaring nodig om gezond en veilig op hoogte te kunnen werken. Tijdens deze basiscursus leer je de praktische info en oefenen jullie uiteraard in de praktijk.

Gewasbeschermer

Als eigenaar van een agrarisch loonbedrijf of groenvoorzieningsbedrijf komt het voor dat je in opdracht voor je klanten bestrijdingen doet met behulp van gewasbeschermingsmiddelen. Het gebruik van deze middelen vraagt om kennis van zaken. Hoe bereken je de juiste hoeveelheden? Hoe gebruik je de middelen op een veilige manier? Wat zijn mogelijke risico’s? Dat en meer komt terug in de cursus gewasbeschermer.

Opleidingen in groen

Filter op beroep

Hovenier Overige

Hovenier

opleidingen

Gewasbescherming A

Bosmaaier, basis

Motorkettingzagen met NKC certificering

Kleinschalig Grondverzet

Overige

opleidingen

Hoogwerker

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We helpen je graag bij jouw vragen op het gebied van leren en werken. Want het is leuk om te leren, maar je moet wel weten wat bij je past. Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.