Nieuwe uitdagingen in finance

Het aantal werknemers in de financiële sector neemt al jaren af, waardoor mensen binnen de sector ook kijken naar kansen in andere sectoren. Tegelijkertijd verandert er ook ongelooflijk veel in de sector, met name gedreven door veranderende regelgeving, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen en toenemende eisen van de betrokken stakeholders. Dat leidt ertoe dat er ook nieuwe kansen ontstaan, voor zowel mensen binnen de sector als mensen die vanuit andere sectoren afkomstig zijn. Denk aan een groeiend aantal IT-gerelateerde functies, maar ook aan zaken als privacy en due dilligence en aan schuldhulpverlening. Op Brabant Leert bieden we een ruim aanbod van relevante opleidingen, voor zowel om- als bijscholers.

Nog niet zeker of financiële dienstverlening iets voor jou is?

Uitgebreide loopbaancoaching

Heb je de behoefte aan uitgebreid advies over jouw loopbaan en toekomst, vraag dan loopbaanadvies aan. In meerdere gesprekken krijg jij inzicht in jouw talenten en hoe en waar je deze in de toekomst in kunt zetten. Woon je in de regio Breda, Tilburg, Den Bosch, Helmond en Eindhoven, meld je dan direct aan.

Beroepen in de financiële dienstverlening met perspectief

Customer Due Dilligence (CDD)

Het kan niemand ontgaan zijn dat financiële instellingen de laatste jaren veel bezig zijn met zogenaamd anti-witwasbeleid, oftewel, het voorkomen dat geld wat op illegale wijze is verkregen in omloop wordt gebracht. Sterker nog, banken investeren fors in beleid, techniek en mensen om witwassen tegen te gaan. Customer Due Dilligence is een belangrijk onderdeel van dit beleid en via Brabant Leert bieden we je de mogelijkheid om je hier verder in te scholen.

Financieel administratief medewerker

Op zowel MBO 4 als HBO niveau zijn binnen de financiële sector interessante financieel, administratieve mogelijkheden. De sector is daarbij breder dan alleen financïele instellingen, denk bijvoorbeeld ook aan verzekeraars waar veel en grote veranderingen plaats vinden. Kansberoepen waar mensen naar overstappen zijn o.a. assistent controller of accountant, medewerker binnendienst, adviseur financiële diensten, etc. Op Brabant Leert bieden we opleidingen die opleiden tot de benodigde certificering om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan.

Schuldhulpverlener en budgetcoach

Binnen de financiële sector kan je als financieel adviseur, mensen bij staan bij de grote keuzes in hun leven, zoals bijvoorbeeld het kopen van een huis. Helaas is de afgelopen jaren in Nederland de schuldproblematiek van mensen ook verder toegenomen, waardoor er een groeiende behoefte is aan schuldhulpverleners en budgetcoaches om mensen weer het op het juiste te helpen. Deze beroepen zijn interessant voor mensen binnen de sector, maar juist ook voor mensen die van buiten de sector komen, maar wie het aanspreekt om mensen met deze problematiek verder te helpen. Brabant Leert biedt gecertificeerde opleidingen waar je echt het verschil mee kan gaan maken.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We helpen je graag bij jouw vragen op het gebied van leren en werken. Want het is leuk om te leren, maar je moet wel weten wat bij je past. Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.