Nieuwe uitdagingen in finance

Het aantal werknemers in de financiële sector neemt al jaren af, waardoor mensen binnen de sector ook kijken naar kansen in andere sectoren. Tegelijkertijd verandert er ook ongelooflijk veel in de sector, met name gedreven door veranderende regelgeving, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen en toenemende eisen van de betrokken stakeholders. Dat leidt ertoe dat er ook nieuwe kansen ontstaan, voor zowel mensen binnen de sector als mensen die vanuit andere sectoren afkomstig zijn. Denk aan een groeiend aantal IT-gerelateerde functies, maar ook aan zaken als privacy en due dilligence en aan schuldhulpverlening. Op Brabant Leert bieden we een ruim aanbod van relevante opleidingen, voor zowel om- als bijscholers.

Nog niet zeker of financiële dienstverlening iets voor jou is?

Uitgebreide loopbaancoaching

Heb je de behoefte aan uitgebreid advies over jouw loopbaan en toekomst, vraag dan gratis loopbaancoaching aan. In meerdere gesprekken krijg jij inzicht in jouw talenten en hoe en waar je deze in de toekomst in kunt zetten. Dit is voor jou volledig kosteloos, dankzij de NL Leert Door regeling waar je via Brabant Leert gebruik van kan maken.

Beroepen in de financiële dienstverlening met perspectief

Customer Due Dilligence (CDD)

Het kan niemand ontgaan zijn dat financiële instellingen de laatste jaren veel bezig zijn met zogenaamd anti-witwasbeleid, oftewel, het voorkomen dat geld wat op illegale wijze is verkregen in omloop wordt gebracht. Sterker nog, banken investeren fors in beleid, techniek en mensen om witwassen tegen te gaan. Customer Due Dilligence is een belangrijk onderdeel van dit beleid en via Brabant Leert bieden we je de mogelijkheid om je hier verder in te scholen.

Financieel administratief medewerker

Op zowel MBO 4 als HBO niveau zijn binnen de financiële sector interessante financieel, administratieve mogelijkheden. De sector is daarbij breder dan alleen financïele instellingen, denk bijvoorbeeld ook aan verzekeraars waar veel en grote veranderingen plaats vinden. Kansberoepen waar mensen naar overstappen zijn o.a. assistent controller of accountant, medewerker binnendienst, adviseur financiële diensten, etc. Op Brabant Leert bieden we opleidingen die opleiden tot de benodigde certificering om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan.

Schuldhulpverlener en budgetcoach

Binnen de financiële sector kan je als financieel adviseur, mensen bij staan bij de grote keuzes in hun leven, zoals bijvoorbeeld het kopen van een huis. Helaas is de afgelopen jaren in Nederland de schuldproblematiek van mensen ook verder toegenomen, waardoor er een groeiende behoefte is aan schuldhulpverleners en budgetcoaches om mensen weer het op het juiste te helpen. Deze beroepen zijn interessant voor mensen binnen de sector, maar juist ook voor mensen die van buiten de sector komen, maar wie het aanspreekt om mensen met deze problematiek verder te helpen. Brabant Leert biedt gecertificeerde opleidingen waar je echt het verschil mee kan gaan maken.

Opleidingen in financiele dienstverlening

Filter op beroep

Financieel adviseur Data analist

Financieel adviseur

14 opleidingen
€748
GRATIS

Opleiding Wft Basis (incl. Examen) | Virtueel

€548
GRATIS

Opleiding Wft Zorg (incl. Examen) | Virtueel

€1650
GRATIS

Opleiding Schuldhulpverlener

€1650
GRATIS

Opleiding Budgetcoach

€1399
GRATIS

Opleiding CDD Professional (e-learning + 3 praktijkdagen)

€1396
GRATIS

Opleiding Budgetcoach incl. examens (e-learning + 1 praktijkdag)

€527
GRATIS

100% Online Wft Basis + Examentraining Wft Basis (incl. examen) | Vi...

€796
GRATIS

100% Online Wft Basis en Schade Particulier (incl. examens)

€1333
GRATIS

100% Online Wft Basis + Opleiding Wft Inkomen (incl. examens, studie...

€1341
GRATIS

100% Online Wft Basis, Vermogen en Hypotheken (incl. examens en stud...

€748
GRATIS

Opleiding Wft Basis (incl. Examen)

€527
GRATIS

100% Online Wft Basis + Examentraining Wft Basis (incl. examen)

€548
GRATIS

Opleiding Wft Zorg (incl. Examen) |

€1333
GRATIS

100% Online Wft Basis + Opleiding Wft Inkomen (incl. examens, studie...

Data analist

1 opleidingen
€999
GRATIS

Data Protection Officer (DPO) (e-learning)

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We helpen je graag bij jouw vragen op het gebied van leren en werken. Want het is leuk om te leren, maar je moet wel weten wat bij je past. Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.