Gezondheidszorg en technologie

De gezondheidszorg wordt steeds complexer en van de mensen die zorg nodig hebben, wordt meer eigen verantwoordelijkheid rondom hun gezondheid verwacht. Ook zal in de komende jaren de zorgvraag groter en ingewikkelder worden door vergrijzing. Tegelijkertijd daalt het aantal mensen dat in de zorg wil werken. Het aantal mantelzorgers neemt toe en zij nemen steeds meer zorg op zich. Kunnen innovatie en zorgtechnologie een antwoord bieden?

In de zorg kan technologie helpen bij preventie en langer thuis wonen. Patiënten doen steeds meer zelf en dit wordt versterkt door nieuwe technologische mogelijkheden. Ook zorginstellingen leveren complexere zorg dan voorheen. Het inzetten van nieuwe technologie kan zorgprofessionals ondersteunen in het werk en bijdragen aan de kwaliteit van leven voor de patiënten. Dat vraagt echter ook om andere vaardigheden van de toekomstige en huidige zorgprofessionals en ook van patiënten zelf. 

Wat is de impact van nieuwe zorgtechnologie op bestaande zorgprocessen? Wat betekenen de technologische ontwikkelingen voor mijn zorgorganisatie? Op welke wijze heeft dit invloed op het werk van mij als zorgprofessional? Ben je geïntrigeerd en wil je hier meer over te weten te komen? Meld je dan aan voor het webinar Gezondheidszorg en Technologie van Brabant Leert. 

Details: donderdag 24 maart 2022, 16:00 – 16.45 uur

Donderdag 24 maart 2022 - 16.00 - 16.45