NL LEERT DOOR
Met Brabant Leert

Blijf niet stil zitten en maak een stap in jouw carrière! Met het NL Leert Door programma kun je gebruik maken van kosteloze scholing en loopbaanadvies!

Wat is NL Leert Door?

Als onderdeel van alle steunmaatregelen, heeft de overheid ook verschillende regelingen omtrent leren en ontwikkelen opgezet. Een belangrijke daarbinnen is de NL Leert Door regeling, waarmee gratis opleidingen en loopbaanadvies kunnen worden genoten. Brabant Leert stelt vanuit deze regeling 5 miljoen euro beschikbaar aan Brabanders om zich verder te ontwikkelen. Er zijn meer dan 250 kwalitatieve opleidingen van zowel de regionale MBO's als commerciële opleiders die jij gratis kan volgen!

Naast opleidingen kan je ook gratis loopbaanadvies aanvragen, waarmee je inzicht krijgt in jouw talenten en kansen op de Brabantse arbeidsmarkt. Natuurlijk zijn aan deze regeling een aantal voorwaarden verbonden en die vind je op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/nederland-leert-door

Wat kan je doen met NL Leert Door?

Gratis loopbaanadvies

De subsidie binnen deze regeling kan gebruikt worden voor (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt, onder begeleiding van een gekwalificeerde loopbaanadviseur. De overheid is ervan overtuigd dat je eerst goed nagedacht moet hebben over je eigen toekomst en daarom stellen ze dit traject middels subsidie kosteloos beschikbaar. Een arbeidsmarktscan is een verplicht onderdeel van dit ontwikkeladvies, zodat o.b.v. iemands ervaring en ontwikkelwens inzichtelijk gemaakt wordt welke kansen er nu zijn op de arbeidsmarkt.

Voor wie?
Iedereen die in verband staat met de Nederlandse arbeidsmarkt en de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt heeft, komt in aanmerking voor deze subsidieregeling.

Hoe verloopt de aanvraag?
Om het voor jou gemakkelijk te maken, loopt zowel de aanvraag als de betaling volledig via Brabant Leert. Jij kan hier dus kosteloos gebruik van maken.

Gratis opleidingen

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid op de arbeidsmarkt en kan als gevolg hebben dat je jezelf op een andere functie of andere sector moet gaan oriënteren. Daarvoor kan scholing noodzakelijk zijn. Om je daarbij te ondersteunen stelt de overheid subsidie beschikbaar die jij kunt gebruiken voor scholing. Brabant Leert biedt meer dan 250 opleidingen aan met een waarde tot € 2.000! Met die scholing kun je nieuwe vaardigheden ontwikkelen voor je huidige werk of beter gekwalificeerd worden voor de invulling van andere taken. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor oriëntatie, mocht je in de toekomst de overstap willen maken naar ander werk.

Voor wie?
Iedereen die in verband staat met de Nederlandse arbeidsmarkt en de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt heeft, komt in aanmerking voor deze subsidieregeling.

Hoe verloopt de aanvraag?
Om het voor jou gemakkelijk te maken, loopt zowel de aanvraag als de betaling volledig via Brabant Leert. Jij kan hier dus kosteloos gebruik van maken.

Zij gingen de uitdaging al aan

NL Leert Door voor werkgevers

Als onderdeel van alle steunmaatregelen, heeft de overheid ook verschillende regelingen omtrent leren en ontwikkelen opgezet. Een belangrijke daarbinnen is de NL Leert Door regeling, waarmee gratis opleidingen en loopbaanadvies kunnen worden genoten. Brabant Leert stelt vanuit deze regeling 5 miljoen euro beschikbaar aan Brabanders om zich verder te ontwikkelen. Bekijk hier het gratis cursusaanbod of vraag loopbaanadvies aan. Wil je specifieke subsidie aanvragen voor een opleidingsbehoefte binnen jouw organisatie; neem dan contact met ons op!
Gratis opleidingen Gratis loopbaanadvies

Veilige verwerking van jouw gegevens

De opleidingen en ontwikkeladviezen op Brabant Leert zijn (gedeeltelijk) kosteloos te volgen dankzij de subsidieregeling NL Leert Door Sectoraal Maatwerk van het Ministerie van Sociale Zaken. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo dien je als gebruiker akkoord te gaan met de Toestemmingsverklaring, waarin je o.a. toestemt met het delen van je BSN en legitimatiebewijs. Zonder deze toestemming wordt er geen subsidie verstrekt en is deelname voor de deelnemer niet kosteloos.​

​ Brabant Leert vindt het belangrijk dat je inschrijving zo gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk verloopt. Leersubsidie (onderdeel van Edubookers) en Onfido zorgen hiervoor. Zij zijn ISO27001 en Soc 2 Type II gecertificeerd. Daarmee voldoet de verwerking van jouw gegevens aan de hoogste security eisen. Je gegevens worden natuurlijk uitsluitend gebruikt om de subsidieregeling en bijbehorende dienstverlening (scholing en ontwikkeladvies) uit te voeren.​

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

We helpen je graag bij jouw vragen op het gebied van leren en werken. Want het is leuk om te leren, maar je moet wel weten wat bij je past. Wij helpen je jouw vragen in kaart te brengen en de juiste keuze te maken. Chat met ons en we helpen je verder.